Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Succesvolle migratie EZIS backend Zorgcombinatie Noorderboog

Succesvolle migratie EZIS backend Zorgcombinatie Noorderboog

donderdag 6 december 2012
Tags: nieuws

Op 17 november is de EZIS backend van Zorgcombinatie Noorderboog, locatie Diaconessenhuis Meppel, succesvol gemigreerd.

Op 17 november is de EZIS backend van Zorgcombinatie Noorderboog, locatie Diaconessenhuis Meppel, succesvol gemigreerd.

In juli dit jaar heeft ICTZ een uitgebreide inventarisatie voor het ziekenhuis uitgevoerd. Naar aanleiding van dit project is, in samenspraak met de klant, de ideale database omgeving ontworpen voor het ziekenhuis. In een vervolgproject heeft ICTZ de inrichting en configuratie van het nieuw ontworpen Microsoft SQL Cluster uitgevoerd. De nieuwe opstelling is volledig geïntegreerd in de bestaande storage- en netwerkinfrastructuur, waardoor de opstelling het ziekenhuis een optimale beschikbaarheid van het CS-EZIS biedt.

Met de uiteindelijke migratie op zaterdag 17 november is het project voor Zorgcombinatie Noorderboog afgerond. Tijdens de migratie werden de gebruikers gedurende 90 minuten voorzien van een inzageomgeving zodat de productie geen hinder zou ondervinden van de werkzaamheden. De downtime van de SQL productieomgeving, het feitelijke moment van overgang, werd beperkt tot slechts enkele minuten.

Het project is exact volgens de door ICTZ vooraf gestelde planning en budgettering uitgevoerd.

„De nieuwe inrichting hebben we nodig ter voorbereiding op de invoering van het EPD 2013, wat een veel zwaardere belasting teweeg zal brengen. Dankzij het goede advies en uitvoering van de werkzaamheden door ICTZ hebben we nu een optimale serverinrichting,” aldus Peter Wiersma, dienst I&A Noorderboog.

De database omgeving van het ziekenhuis was verouderd en aan vervanging toe. Voor de migratie bestond de database omgeving uit vier Microsoft SQL servers welke waren aangesloten op de centrale opslag van het ziekenhuis. Het nieuw ontworpen Microsoft SQL Cluster bestaat uit drie cluster nodes verspreid over twee locaties. Tevens is een extra logship server ingericht welke voor nooddoeleinden en als rapportageomgeving ingezet kan worden.

Over Zorgcombinatie Noorderboog
Zorgcombinatie Noorderboog biedt ziekenhuiszorg, verpleging, verzorging en thuiszorg. De kracht van Noorderboog is het besef dat samenwerking de sleutel is tot succes.

Zorgcombinatie Noorderboog bestaat uit een ziekenhuis, zes verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. De locaties zijn te vinden in zuidwest Drenthe en noordwest Overijssel. Voor alle mensen in die regio biedt Zorgcombinatie noorderboog een compleet pakket van zorg, behandeling en ondersteuning in alle levensfasen.

Met 2600 medewerkers is Zorgcombinatie Noorderboog de grootste werkgever in de regio Meppel. Het motto is: Samen sterk in zorg.