Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » SQL project Rijnstate in recordtijd opgeleverd

SQL project Rijnstate in recordtijd opgeleverd

maandag 16 juli 2012
Tags: nieuws

Ter voorbereiding op de livegang van Rijnstate met 13 nieuwe EPD’s, is in recordtijd van nog geen 3 weken een volledig SQL cluster (inclusief Storage en Logship) opgeleverd met als doel een goede werking van het ChipSoft EZIS voor de livegang van de EPD’s. Het betreft een zeer krachtig SQL cluster waarvan vaststaat dat Rijnstate hiermee een volwaardige vervanging heeft geborgd voor haar oude cluster.

Ter voorbereiding op de livegang van Rijnstate met 13 nieuwe EPD’s, is in recordtijd van nog geen 3 weken een volledig SQL cluster (inclusief Storage en Logship) opgeleverd met als doel een goede werking van het ChipSoft EZIS voor de livegang van de EPD’s. Het betreft een zeer krachtig SQL cluster waarvan vaststaat dat Rijnstate hiermee een volwaardige vervanging heeft geborgd voor haar oude cluster.

Alvorens de EZIS cluster servers en de storage omgeving te installeren en configureren heeft er een risicoanalyse plaatsgevonden. Binnen deze risicoanalyse zijn alle deelsystemen en –processen die noodzakelijk zijn voor een goede werking van CS-EZIS volledig doorgelicht: netwerk, autorisatiestructuren, presentation layer en werkplekken, SQL backend, het gebruik van de CS-EZIS applicatie en het beheerbeleid op infrastructureel niveau.

Naast de risicoanalyse is door ICTZ een ontwerp opgeleverd voor een nieuw SQL cluster. Gezien de snelle doorlooptijd is Rijnstate direct overgegaan tot aanschaf van de in het ontwerp voorgestelde hardware, en is ICTZ ingeschakeld voor levering en de volledige inrichting van de nieuwe omgeving.

Er is een proefmigratie van de acceptatieomgeving naar de nieuwe hardware uitgevoerd waarna de migratie naar de productieomgeving werd gerealiseerd. De livegang verliep vlekkeloos en was bijna op de minuut correct voorspeld. De gebruikers waren goed op de hoogte van de werkzaamheden en hebben minimale hinder ondervonden.

‘Een belangrijk element voor het behalen van dit succes was de zeer constructieve samenwerking tussen de afdeling Automatisering en ICTZ, met Hugo van Dokkum (technisch consultant ICTZ) als verbindende factor’, aldus Jan Smits, manager automatisering bij Rijnstate. ‘Uit de foto blijkt hoe Rijnstate Hugo waardeert als die verbindende factor die dit zeer uitdagende project, in termen van doorlooptijd en te realiseren kwaliteit, succesvol heeft laten zijn.’

Op de foto: Roy Roelofsen (Automatisering), daar achter Bart Jansen (Projectleider), vooraan Charif Benyessef (Automatisering EPD), Achteraan Edwin van Dijk (Automatisering EPD), rechtsachter Remko Lansaat (Automatisering) en rechtsvoor Jan Smits (Manager Automatisering). Op handen gedragen: Hugo van Dokkum (ICTZ).