Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Nieuwe inrichting triagelijst bij Medisch Centrum Haaglanden

Nieuwe inrichting triagelijst bij Medisch Centrum Haaglanden

donderdag 23 mei 2013
Tags: nieuws

ICTZ heeft voor het Medisch Centrum Haaglanden een nieuwe triagelijst ontwikkeld. Met de nieuwe inrichting wordt de triageverpleegkundige ondersteund met een intuïtief ingerichte vragenlijst en worden de resultaten eenduidig opgeslagen in de database.

ICTZ heeft voor het Medisch Centrum Haaglanden een nieuwe triagelijst ontwikkeld. Met de nieuwe inrichting in CS-EZIS wordt de triageverpleegkundige ondersteund met een intuïtief ingerichte vragenlijst en worden de resultaten eenduidig opgeslagen in de database.

Medisch Centrum Haaglanden maakt gebruik van MTS2 triagesystematiek. Van alle patiënten op de SEH wordt de triagekleur en zorgzwaarte bepaald. Aan de hand van deze gegevens kan vervolgens worden besloten om de patiënt door te verwijzen naar de huisartsenpost.
De nieuwe inrichting was nodig omdat de bestaande vragenlijst resulteerde in onverwachte uitkomsten. Ook bleek het bouwen van een betrouwbare rapportage op de database vrijwel een onmogelijkheid.

De nieuwe triagelijst is zo ingericht dat de triageverpleegkundige bij een keuzewijziging van oranje naar rood ook daadwerkelijk de kleur ziet ‘verspringen’: zo komt ondubbelzinnig de correcte werking van de triagelijst naar boven: ‘oranje uit’ en ‘rood aan’. Bijkomend voordeel van deze eenduidige werking is dat rapporteren op basis van de database binnen handbereik ligt.