Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Eerste borstkanker ziekenhuis Alexander Monro start in hostingomgeving ICTZ

Eerste borstkanker ziekenhuis Alexander Monro start in hostingomgeving ICTZ

dinsdag 19 maart 2013
Tags: nieuws

Het Alexander Monro Ziekenhuis, dat op 15 april haar deuren opent, brengt haar gehele ICT omgeving onder in de hostingomgeving van ICTZ. Het ziekenhuis tekent daarbij voor een maximale beschikbaarheid van zowel het CS-EZIS als de kantooromgeving.

Het Alexander Monro Ziekenhuis, dat op 15 april haar deuren opent, brengt haar gehele ICT omgeving onder in de hostingomgeving van ICTZ. Het ziekenhuis tekent daarbij voor een maximale beschikbaarheid van zowel het CS-EZIS als de kantooromgeving.

Het ziekenhuis krijgt de beschikking over een gehoste EZIS productie-omgeving, een gehoste EZIS testomgeving en een gehoste omgeving ten behoeve van de kantoorautomatisering. Onderdeel van de EZIS productie-omgeving is SharePoint, ingezet ten behoeve van het CS-Zorgportaal. Een redundante datacommunicatieverbinding naar het datacentrum is opgeleverd, waardoor het Alexander Monro Ziekenhuis kan rekenen op een maximale beschikbaarheid.

Doen waar je goed in bent
Frank van Ham, Manager Finance & ICT van het ziekenhuis, vertelt over de keuze voor de hostingomgeving van ICTZ; ‘Als borstkankerziekenhuis willen wij de beste zijn in borstkankerzorg. Wij willen al onze tijd en aandacht daarvoor vrijmaken. Ik geloof er heilig in dat je moet doen waar je goed in bent en daar moet je je aandacht op kunnen richten. We hebben daarom gekozen om onze gehele ICT onder te brengen in de hostingomgeving van ICTZ. ICTZ is een ambitieus en snel groeiend bedrijf, maar belangrijker nog, ICTZ doet wat het beloofd te doen. Dit is een prettige manier van werken voor beide partijen.’
Naast het Alexander Monro ziekenhuis maken ook andere instellingen, waaronder Bergman Clinics en Capri Hartrevalidatie, reeds gebruik van de hostingomgeving van ICTZ.

ISO 27001 certificatie voor informatiebeveiliging
De datacentra van ICTZ zijn ISO 27001 gecertificeerd. ICTZ biedt daarmee de garantie dat er op een verantwoorde manier wordt omgegaan met informatiebeveiliging.

Producten en diensten
Naast de hostingomgeving levert ICTZ een pakket aan producten en diensten die tezamen zorgdragen voor een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het EZIS. Voorbeelden hiervan zijn EZIS Update, waarmee het EZIS eenvoudig up-to-date gehouden kan worden, alsmede Login Control, waarmee Alexander Monro zicht heeft op de leveranciers die in het systeem inloggen.

Over het Alexander Monro Ziekenhuis
Het Alexander Monro Ziekenhuis opent 15 april op het terrein Berg en Bosch te Bilthoven. Oprichter Jan van Bodegom werkte 10 jaar lang in algemene ziekenhuizen. De gedachte is dat borstkankerzorg in Nederland goed geregeld is, maar hij vindt dat het nog beter kan: “Borstkankerzorg op maat, die zich volledig rondom de patiënt organiseert. Eén ziekenhuis waarin alle artsen en verpleegkundigen in een multidisciplinair team zich richten op dezelfde aandoening: borstkanker, dat is nodig omdat borstkanker een hoog-complexe aandoening is.”

Het nieuwe Alexander Monro Ziekenhuis is een centre of excellence voor borstkankerzorg: diagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling en uiteraard psychosociale zorg is allemaal in huis aanwezig. Niemand hoeft onnodige angst, zorgen of wachttijd te ervaren, dus iedereen krijgt bij het Alexander Monro Ziekenhuis snel zekerheid. Er bestaan geen wachttijden voor diagnose, behandelplannen of operaties. 
Bron: Alexander Monro