Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Centrum Oosterwal live met Verwijs Manager

Centrum Oosterwal live met Verwijs Manager

dinsdag 27 november 2012
Tags: nieuws

Sinds oktober maakt Centrum Oosterwal gebruik van de ICTZ Verwijs Manager, waarmee digitale verwijzingen van huisartsen direct kunnen worden geraadpleegd in het EZIS.

Sinds oktober maakt Centrum Oosterwal gebruik van de ICTZ Verwijs Manager, waarmee digitale verwijzingen van huisartsen direct kunnen worden geraadpleegd in het EZIS.

Door middel van Verwijs Manager kunnen medewerkers van Centrum Oosterwal digitale verwijsbrieven van de huisarts direct raadplegen in het EZIS. Tevens maakt de applicatie het mogelijk onbekende nieuwe patiënten automatisch in te schrijven zodra er een huisartsverwijzing wordt verstuurd naar het behandelcentrum.

Voor de implementatie was het invoeren van de verwijsbrieven een handmatige handeling. Edifact berichten van de huisarts moesten worden gescand en verwerkt in het EZIS. Met de nieuwe applicatie kunnen de secretaresses de verwijsbrieven digitaal verwerken en gemakkelijk aan een patiënt koppelen. Bovendien kun je in Verwijs Manager registreren of er een afspraak met de patiënt is gemaakt.

De secretaresses die gebruikmaken van de applicatie zijn positief. „Het werkt erg gemakkelijk en snel”, aldus Anneke, secretaresse van Centrum Oosterwal.

Vanuit het CS-EZIS wordt een werklijst gepresenteerd waarin per specialisme staat aangegeven of hier digitale verwijzingen voor zijn ontvangen en wat eventueel de status is van de verwijzingen binnen het totale proces.

Ook voor de specialisten biedt Verwijs Manager voordelen. De verwijsbrieven zijn overzichtelijker en beter terug te vinden. Daarbij kan de brief geïntegreerd worden met het EPD van de arts. In het EPD dashboard is direct te zien of er digitale verwijsbrieven van de patiënt beschikbaar zijn.

Op de foto: Eelco Gaastra, Centrum Oosterwal en René Alsem, consultant ICTZ